Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj23.06.2010, 13:48 (UTC)    
Mesaj konusu: Optimizasyon hakkında bilgi..

Optimizasyon nedir?

Bir sitenin, arama motorlarının talep ettiği standartlara getirilmesi işlemine optimizasyon nedir. Peki neden arama motorları belirli standartlara uygun bir site talep eder? Cevabı çok basit! Bir arama motorunun kalitesi, arama kutucuklarında araştırma yapan kullanıcılara verdiği sonuçlarla ölçülür. Sonuç sayfalarında çıkan siteler, talebe ne kadar iyi cevap verirse o arama motorunu tercih eden kullanıcı sayısı o derece artar.

Dolayısıyla arama motorları, kendi standartlarına yakın, kaliteli siteleri üst sıralara çıkartarak ödüllendirir. Bu bakımdan, optimizayon kurallarına uygun dizayn edilen siteler rakiplerine göre daima bir adım önde olurlar. Optmizasyon ya da diğer bir adıyla SEO ana hatlarıyla on-page ve off-page optimizasyon olarak ikiye ayrılır.

On-page optimizasyon nedir?

On-page optmizasyon için verilebilecek en kısa tanım, “site içi optimizasyonudur “. Her web sayfasında “description” yani açıklama etiketinin kullanılması ve sayfaya özel anahtar kelimenin sadece bir kere ilgili etikette yer alması site içi optimizasyona örnek olarak verilebilir.

Off-page optmizasyon nedir?

Off-page optimizasyonu da “site dışı optimizasyon” olarak Türkçe’ye çevirirmek yerinde olacaktır. Örneğin site konumuzla alakalı diğer web sitelerle çapraz link değişiminde bulunmak, Facebook gibi sosyal topluluk platformlarını kullanmak suretiyle ana sitemize link vermek site dışı optimizasyonu açısından faydalı stratejiler olarak göze çarpar.

Sonuç olarak her web sayfasının birer mini site, her blog yazısının da birer mini blog olduğu unutulmadan optimizasyonun sabır gerektiren uzun soluklu bir çalışma olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Tıpkı diyet yapmak gibi...


''Alıntı''
Mesaj23.06.2010, 13:48 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler Güzel Paylaşım..
______________
Mesaj23.06.2010, 13:54 (UTC)    
Mesaj konusu: Selamlar!..

Yararlı bilgiler paylaşım için teşekkürler!..

Arkadaşlara eğer detaylı bilgi öğrenmek istiyorlarsa yabancı kaynak okumalarını tavsiye ederim!..
Mesaj28.06.2010, 16:03 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: Selamlar!..

programyapmak yazmış:
Yararlı bilgiler paylaşım için teşekkürler!..

Arkadaşlara eğer detaylı bilgi öğrenmek istiyorlarsa yabancı kaynak okumalarını tavsiye ederim!..

Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu