Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj06.07.2010, 11:56 (UTC)    
Mesaj konusu: *Gençlerin Hakları

Gençlerin Hakları
10 Aralık 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi yayınlandı. Bildirge “Birleşmiş Milletler halklarının, Birleşmiş Milletler Kuruluş Belgesinde, temel insan haklarına, kişinin onuruna ve değerine, erkekler ile kadınların hak eşitliğine olan inançlarını teyit ettiklerini ve daha geniş özgürlük içinde toplumsal gelişme ve daha iyi bir yaşam düzeyini sağlamaya kararlı oldukları” (1) da dahil olmak üzere pekçok konu hakkında bir çerçeve çizdi.

İnsan hakları evrensel bildirgesinden sonra bugün baktığımızda, gerek Birleşmiş Milletler nezdinde gerekse Avrupa Birliği içerisinde çeşitli bildiriler, sözleşmeler ve konferanslar düzenlendiğini görüyoruz.

Zaman içerisinde Evrensel Bildirgenin çerçevesini çizdiği ancak yeterince cevap veremediği gruplar ve hak ihlallerinden yola çıkarak yeni yeni metinler düzenlendi.

‘Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi’, sözleşme olduğundan imzalayan devletleri yasal olarak bağlayan önemli rehber ve yasal araçlardan biri. Bunun yanında 1994 yılında Kahire’de gerçekleştirilen ‘Nüfus ve Klakınma Konferansı’ sözleşme gibi yasal bağlayıcılığı olmamasına rağmen, eylem planına bağlılıklarını dile getirmiş ülkeler için bir rehber konumundadır.
Wink
______________
Turkish Service: www.bydenizim.tr.gg - English Service www.by-denizim.page.tl -Germany Service : www.bydenizimde.de.tl
Mesaj06.07.2010, 12:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

gençlerin hakkını olması çok iyi.. gençler Crying or Very sad böyle olacağına Very Happy böyle olsunn


Mr. Green
Mesaj06.07.2010, 12:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

Doğrudur Exclamation
______________
Turkish Service: www.bydenizim.tr.gg - English Service www.by-denizim.page.tl -Germany Service : www.bydenizimde.de.tl
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu