Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj21.01.2012, 20:55 (UTC)    
Mesaj konusu: Kopyalamak mı? Hayalgücü mü?



Öncelikle tüm herkese MERHABA diyerek başlayayım bu konuma..
Bu konuda aslında hepimizin (özellikle tasarımcıların) en büyük sorunları editlemeler... Bu konuda son zamanlarda o kadar çok mesaj alıyorum ki artık "Dur" demenin vakti geldi..
Biz tasarımcılar bir tasarım çizeriz ve sizlere sunarız. Sizler olumlu, olumsuz tüm görüşlerinizi bildirir ve bizden eksiklerimizi farketmemizi istersiniz. Buraya kadar hiçbir sorun yok. Fakat bazı arkadaşlarımız bizim günlerimizi vererek hazırladığımız, belkide tüm düşüncemizi yansıttığımız tasarımlarımızı 5 dakikada editleyip "Ben Yaptım..!" diyebilecek duruma gelmişler.. Buna şimdi "DUR" demezsek hiçbir zaman diyemeyiz..
Bu konuyu neden açtın şimdi? diyen olursa açıklayayım... Bu konuyu sizlerin görüşlerinizi ve artık bazı konularda kendi düşüncelerinizi yansıtmaya başlamanız gerektiğini bildirmek için açtım...
Şimdi gelelim asıl mevzuya.. Bu arkadaşlarımız çok güzel editlemişler ve kodlamışlar... Yapılan tek değişiklik ise renk, yazı tipi vs. gibi değişiklikler.. Sonrada tasarımı beğenilmiş ve ilerletmiş.. Bu durumda bu arkadaşımız ne kadar başarılı olur? En fazla 1 ay kullanacağı bir tasarım için bizim tüm hayalgücümüzle yarattığımız tasarımlarımızı [Ç]alıp kendi kullanmış.. Böyle durumları gördükçe gerçekten tasarım çizmek istemiyorum..
En basit örnek. Forumda tasarım isteğinde bulunuyorlar.. Cidden söylüyorum ben o tasarımların 1 tanesine en az 45 dakikamı veriyorum.. Emek veriyorum, güzel olsun, hata olmasın diye uğraşıyorum... Tek yaptığım tasarımın altında "Tasarım : GrafikDizayn" diye 12px boyutunda ve link dahi bulunmayan minik bir yazı... Arkadaşlarımızın çoğu (bu yazıyı kaldırmayanlara teşekkürler) bu minik yazıyı kaldırmakla kalmamış "Tasarım : Kendi Sitesi" şeklinde birde düzenlemiş.. Sizler böyle yaptıktan sonra bizden tekrar tasarım istemeniz çok normal bir şeymiş gibi lütfen davranmayın.. Ben oradaki reklama vs. bir şey demiyorum... Demek istediğim ;

- Bu şekilde sadece ama sadece sitenizi geliştirirsiniz.. O da tasarımı doğru kullanmadıktan sonra en fazla 2 ay sürer.. Hadi 1 yıl olsun.. YA SONRA? İşte sizler sonrasını düşünüyorsanız kendi hayalgücünüzü kullanın, bizlerin hayalgücünü lütfen çalmayın.

Bunu bir sitem vs. olarak algılamayalım lütfen.. Sadece rahatsız oldum ve uyardım.. Ben kimseyi bir tasarım için şikayet etmedim, etmemde.. Ama lütfen kendi hayalgücünüzle tasarımlarınızı oluşturun..!
Mesaj21.01.2012, 21:02 (UTC)    
Mesaj konusu:

Haklısın Mert sen ve başka arkadaşların emeğine yazık Sad
______________
Mesaj21.01.2012, 21:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

Evet bu konuda gerekn yapılmalı bizler birey olarak emeğe sahip çıkanlar bir tarafa olmalı yok ben emeğe sahip çıkmam emek hırsızı olurum diyenlere sözüm yok zaten kendini ispat etmiştir ama bu yakışır iş de değildir. Bu insanlar o kdar uğraşadursun insannın içinden gelipte bir gönül rızasıyla bu işi yapmalıdır. Tasarımı alıyorsan madem altına bi ufak da olsa ismini yaz be kardeşim. insan ben yaptım diye de yazarsa kocaman puntoyla bu da gülecek iş yani hadi bilmeyen biri veya görmeyen biri bunu sen yaptın sanar lakin bunu daha önceden bi başkası yapmıştır ve sen onu düzenleyip daha doğrusu resimleri kendince upload edip bunu yani tasarımı ben yaptım demen yuhhhh yani söze gerek yok emeğe değer verelim! (not ayrıca senin bu tasarıma benzer aynısı desek daha doğru olur içeriği farklı birçok site gördüm hatta birinde bu tasarım bana aittir diyordu onur vs birşeydi ama tam aklımda değil. güleceğim tuttu yani birden (: , birde bana ait yazmazmı )
______________
=> Şimdi aşağıdaki [ Link ] tıkladığınızda [ Sıkça Sorulan Sorular ] adlı alt forumumuza yöneleceksiniz ve umarım sorunlarınıza cevap bulabilirsiniz.
=> http://www.bedava-sitem.com/forum/viewforum.php?f=37
Mesaj21.01.2012, 21:08 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: Kopyalamak mı? Hayalgücü mü?

Kesinlik ile haklısın mert. Benim şuan kullandıgım tasarımı o kadar emekle yaptım bi baktm birisi çalmış rica ettim kaldırırmısın diye insaflı çıktı kaldırdı.
Neyse ben onun sitesini vermiyim boşverin.

______________

Mesaj21.01.2012, 21:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

Öncelikle teşekkürler... Okuduğunuz, değerlendirdiğiniz için..
Açıkçası o kişiyi görmemişim Smile
Ama cidden birisinin gelip el atması lazım.. Burası ücretsiz bir yerde olsa sonuçta emek kardeşim bu.. Ben sırf bir "ALLAH RAZI OLSUN." demeleri için çok kişiye tasarım yaptım.. Saymakla bitmez.. Ama hala bizlere bu kadar değer veriyorlarsa cidden diyecek hiçbir şey bulamıyorum... Bu arada özelden bir o siteyi yollasana Abi Smile Merak ettim nasıl yapmış Very Happy
Mesaj21.01.2012, 21:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

levelsking.tr.gg gibi birşeydi silmiş sanırsam .)
______________

Mesaj21.01.2012, 21:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

Aranızda yeniyim.
Fakat tasarım dünyasında oldukça eskiyim.
r10 gibi büyük webmaster forumlarında moderatörlük yaptım bir dönem, ve kuşkusuz forum kavramını orada öğrendim.
Üniversite öğrencisiyim ben, benden 20 yaş büyük insanlarla aynı ajanslarda çalıştım. Tecrübe nedir o insanlardan gördüm.
Bunları neden söylediğime gelecek olursam eğer, o insanlardan öğrendiğim en önemli şey "emek". Hiç biri çalarak bir yerlere gelmemiş. Bu foruma geldiğimde "css" diye dağıtılan bir çok tasarım gördüm. Bazı arkadaşlarım gerçekten yetenekli ve css nedir kavramış, fakat bazı arkadaşlar var ki onların css mantığı wp teması düzenlemek.
Wp teması düzenleyerek tasarımcı olunmuyor arkadaşlar. Bedava template düzenlemek sizi tasarımcı yapmıyor.
Bunun yanında konuyu açan arkadaşımın dediği gibi emek hırsızlığı sizi hiç ilerletmiyor. Paylaşılan tasarımları alın güle güle kullanın fakat bu sizi tasarımcı yapmıyor. Aldın editledin kullan. Altına kendi ismini yazman sana ne kazandırıyor ?

Son olarak css nedir bunu iyi kavramak gerek. Bunun yanında her geçen gün tasarım siteleri artmakta. Bu durumu iyi görmüyorum malesef, birbirinin editi tasarımlar ortada dolaştıkça yaratıcılık azalmakta. 3-5 insan hayal gücünü kullanıyor sadece. Bu durum bizim zararımıza arkadaşlar.

Özet : Her neyse umarım bu kadar uzun yazıyı okuyanlar olur.
Kolay gelsin.
Mesaj21.01.2012, 21:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

Çok haklısın doktordizayn... Eğer bir grafiker ya da tasarımcı olacaksan kendi tasarımlarından başka tasarım sitelerine girmeyeceksin.. Eğer bir site tasarlıyorum ve beğeniliyorum diyorsan demeden önce bu sitede bana ait olmayan ne var? diye düşünmelisiniz.. Eğer böyle kendi kendinize yorum yapmadan "Bak ne kadar güzel sitem var.." diyorsanız ileriyi düşünmek sizler için imkansız olur...
Mesaj21.01.2012, 21:29 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mert bencede çok haklısın bu işe birisinin dur demesi gerek sen kendinde tasarımcı oladuğun için daha çok tasarımcılara önem vermişsin bence iyi kodlamakta bir okadar zor tasarımcı belki daha fazla uğraşıyor ama tasarımcılar kodlamaya uygun tasarımları pek yapmıyorlar o yüzden kodlama yapan kişiler bir çok noktada tasarımda düzeltmeler yapmak zorunda kalıyor bazen o kadar fazla oluyorki tasarımı baştan sona düzeltmemiz gerekiyor hakta ben grafik konusunda kendimi böyle geliştirdim diyebilirim bu yüzden tasarım kodlayanlarada bir o kadar önem verilmeli bence grafikerler kodlamaya daha uygun tasarımlar yapmalı bunanlada ilgili bir açıklık getirilmesi gerek bence bununla ilgili detaylı bir anlatım yayınlanması lazım forumda bu hem tasarımcıların tasarın tasarımı bozulmadan kodlanır hemde kodlayacak kişinin işini kolaylaştırır
Mesaj21.01.2012, 21:33 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: Kopyalamak mı? Hayalgücü mü?

Ama sizde açıklasanız o photoshop cs4 de nasıl yapıcaz resmi anlamadım Crying or Very sad
Mesaj21.01.2012, 21:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

pinoki : Elbette kodlamakta büyük sorun fakat konumuz şuanda tasarım.. Kodlamayla ilgili ne kadar detaylı anlatım yapılsa da farklı tasarımlar ortaya çıkar mutlaka...

bazz91 : Kardeşim bu iş hayalgücü işi.. Ben sana şöyle yap böyle yap dersem o senin tasarımın olmaz ki zaten...
Mesaj21.01.2012, 21:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

Adam kesinlikle haklı beyler.
Mesaj21.01.2012, 21:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

adam haklı dağılın beyler Smile
______________

İce Blue Önizleme Sayafası ; http://psdgrapichs.tr.gg/
Mesaj21.01.2012, 21:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

mert kardeşim Gerçekten Haklısın Hemde Sonuna Dek

Buradan [Ç]alıntı Yapanlara Sesleniyorum !!

Çalmak ile Bir yere Gelinmiyor Sadece Sizi Geriye Götürür Özgün Olamaz Hayalgücünüzü Kullanamaz Ve Kaliteden Uzak olursunuz...
Mesaj22.01.2012, 11:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

Yorumlar için teşekkürler...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu